Oniks Taşı Nedir? 14 Faydası ve Kullanımı
- Cahil Uzman yazdı.
- 28 Mayıs 2022
- 430 okunma
Çok eski çağlardan bu yana bilinen ve kullanılan doğal taşlardan biri olan oniks taşı, güçlü enerjisi ve göz dolduran albenisiyle pek çok doğal taş kullanıcısının tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Eski çağ medeniyetlerinde de oniks taşı cenaze törenlerinde kullanıldığı gibi savaşlarda savaşçıları korumak ve güç kazandırmak adına savaş kılıçlarında, zırh ve kalkanlarında enerjisinden yararlanılırdı. Zamanımızda ise daha çok kolye, yüzük, bilezik gibi takı taşı veya tespih taşı olarak kullanılmaktadır.
"Sağlık taşı" da denilen oniks taşı sahip olduğu enerji ile hastalıklar karşısında vücudun direncini yükselterek zinde kalmaya ve odaklanmaya da yardımcı olmaktadır. O halde genel olarak oniks taşı nedir, özellikleri nelerdir, faydaları nelerdir, kullanımı nasıldır, beraberce göz atalım.
Oniks Taşının Özellikleri Nelerdir?
Oniks taşının özellikleri epeyce fazladır. Öncelikle çok değerli bir doğal taş olduğunu belirtmek gerekir. Damarlı akik taşı olarak da bilinir. Taşın yarıya yakın bölümü siyah olup farklı katmanları arasındaki en baskın renktir. Fakat beyaza doğru açılan alacalı görünümü de bulunmaktadır. Renk özellikleri açısından ele alındığında mavi ve yeşil renkte olanlarının da bulunduğunu ifade edelim. Sertlik derecesi son derece yüksek olan oniks taşının parlaklığı da göz alıcıdır. Taşın en çok çıkarıldığı ülkeler arasında Almanya, İtalya, mısır, Madagaskar, Hindistan ve Çin yer alıyor. Tüm dünyada oniks taşının yaygın olarak kullanıldığı da bilinen diğer özelliğidir.
Oniks Taşının Faydaları Nelerdir?
Oniks taşının çevremize ve vücudumuza birçok faydası vardır. Doğal taşın başlıca 14 faydası:
- Uzun süren hastalıklarda, uzun süreli çalışma projelerinde, zorlu beden egzersizleri ve kilo verme programı uygulamalarında ya da vücudun kaynaklarını tüketen herhangi bir durumda güç kazanmak için Oniks taşı kullanılmaktadır. Çünkü bu türden durumlarda dağılan enerjinin tutulmasını destekleyerek kişinin canlılığını ve dayanıklılığını artırmaktadır.
- Oniks taşı kişinin dünya ve aile ile ilgili aidiyet duygusunu güçlendirerek kök salmasına vesile olur. Topraklama sağlayarak saldırgan enerjiyi bertaraf eder ve hatta bu enerjiyi mental ve bedensel güç yaratmak, azim ve dayanıklılığı artırmak için değerlendirir.
- Oniks taşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudun dayanıklılığını yükselterek canlılık verir. Geçirilen hastalıkların yeniden nüksetmesine de engel olduğuna inanılır.
- Keder hissinin ortadan kalkmasına, duygusal ve fiziksel darbelerin yarattığı acıyı dağıtarak, şansı ve mutluluğu çektiğine inanılır.
- Kişinin özgüvenini ve iddiasını güçlendirir; çatışma anlarında soğukkanlı ve sakin kalmasında fayda sağlar.
- Duyuların ve içgüdülerin keskinlik kazanmasını sağlar ve kişisel koruma kalkanı oluşturmaya yardımcı olur.
- Oniks taşının faydaları arasında çalışma hayatında başka insanların olumsuz düşüncelerinden, eleştirilerinden ve manipülasyonlarından uzaklaştırması da bulunur.
- Karanlık korkusunu hafifletmede faydalıdır ve bununla ilişkili kâbuslara karşı korunmayı sağlar.
- Tüm doğal taşlarda olduğu gibi oniks taşının da kendine has titreşimi ve frekansı vardır. Bu sayede vücut üzerinde olumlu etkiler yarattığı düşünülür.
- Oniks taşının cinsel yönden kontrol sağlamaya yardımcı olduğuna inanılır.
- Yaşam içindeki kişisel kaygıları dengelemeye yardımcı olur.
- Ruhsal dengenin korunmasına katkı sağlar ve stresi azaltır.
- Kişinin bağımlılıklardan kurtulma sürecini destekler.
- beden sağlığı açısından kemik yapısının güçlenmesine katkı sağladığı gibi, göz rahatsızlıklarına ve diş sağlığına iyi gelir.
Oniks Taşının İlişkili Olduğu Burçlar Nelerdir?
Oniks taşının ilişkili olduğu burçlar Aslan, İkizler ve Oğlak burçlarıdır.
Uyumlu Olduğu Çakra Hangisidir?
Oniks taşının uyumlu olduğu çakra Kök Çakrasıdır.
Oniks Taşı Nerelerde Kullanılır?
En değerli doğal taşlar arasında yer alan Oniks taşı son dönemlerde kullanımı sıklıkla tercih edilen taşlar arasında yer almaktadır. Farklı katmanlardan oluşan cazip renkleri ve dış görünüşüyle dikkat çeken bu doğal taş ev eşyalarında, süs eşyalarında ve aksesuarlarda kullanılabilmektedir. Takı olarak kolye, yüzük, küpe, broş, saç tokası ve halhal yapımında kullanılmakta ve tespih taşı olarak yaygın biçimde kullanımına başvurulmaktadır.
Oniks Taşı Nasıl Temizlenir?
Oniks taşı kullanım öncesinde mutlaka temizlenmeli ve ara ara da bakım ve temizliği yapılmalıdır. Taşın düzenli aralıklarla temizlenmesi enerjisinin düzenlenmesini sağlar. Oniks taşının temizlenmesinde doğal yöntemler kullanılır. Takı ya da diğer objelerin temizliğinde şu yöntemlerden yararlanılır:
- Akan su ile temizleme
- Deniz suyu ya da tuzlu suda bekletme
- Toprağa gömerek temizleme
- Tütsü ile temizleme
- Mum ışığı ile temizleme
- Tuz lambası ile temizleme
Oniks Taşının Gerçek Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?
Oniks taşı son derece değerli olduğundan maalesef piyasada orijinal olmayan benzerlerine çokça rastlanabilmektedir. Oniks taşı içeren obje, takı vs. satın almak istediğinizde basitçe taşın gerçek olup olmadığını anlayabilmeniz mümkündür. İlk başta taşın ağırlığını kontrol etmelisiniz ki taş hafifse gerçek olmadığını bilmelisiniz. Diğer bir metot ise taşı keskin özellikteki iğne ucuyla kazımaktır. Eğer kazıma esnasında taş soyuluyorsa taşın sahte olduğundan emin olabilirsiniz. Boya testi ile gerçeğe ulaşabilirsiniz. Oniks taşınızı uygun kaptaki suyun içerisinde gece boyunca bekletip sabah kontrol edin; şayet renk değişikliği oluşmuşsa taşın gerçek olmadığı ispatlanacaktır. Taşı ısıya tabi tutarak rengin değişip değişmediğine bakın, renk değişiyorsa taş sahtedir. Son olarak asetonla taşın silinmesi halinde pamukta leke kalıyorsa, oniks taşı gerçek değildir.
Sıkça Sorulan Sorular
Oniks taşı ruhsal ve bedensel olarak kişiye olumsuzluk veren tüm özelliklerden kurtulmaya yardımcı olduğu için ayrılık taşı olarak da isimlendirilir. Oniks taşı kötü enerji, kaygı, nazar gibi her olumsuz enerjinin kişiden ayrılmasını sağlar.
Oniks taşı Kuvars grubunda yer almaktadır ve farklı renklerde katmanlara sahiptir. Ağırlıklı olarak siyah renklerde bulunmaktadır ancak beyazdan siyaha pek çok renkte oluşabilmektedir.