Taze Fasulyenin Yanına Ne Gider?

  • Tugba yazdı.
  • 23 Şubat 2023
  • 944 okunma

Taze fasulyenin yanına giden yemekler arasında çok sayıda alternatif vardır. Pirinç pilavından şehriye çorbasına kadar birçok yemeği taze fasulye ile servis edebilirsiniz. Taze fasulyenin yanına giden yemekleri hazırlarken malzeme seçimi, doğru tarif gibi detaylar oldukça önemlidir. Doğal ve kaliteli malzemeler kullanarak yemeklerinizi afiyetle tüketebilirsiniz.

Taze fasulyeyi soğan, salça gibi malzemelerle kavurarak ve üzerine su ekleyerek pişirebilirsiniz. Bunun yerine yumurtalı taze fasulye tarifini de deneyebilirsiniz. Ancak yemeği hazırlamadan önce kılçıklarını ayıklamayı unutmamalısınız. Bu yemeği etli olarak da hazırlayabilirsiniz. Kuşbaşı doğranmış tavuk ya da göğüs eti ile taze fasulye daha lezzetli bir hal alır.

1. Pirinç Pilavı

pirinç pilavı

Pirinç pilavı, taze fasulye ile beraber sıklıkla tercih edilir. Şehriyeli, bezelyeli, havuçlu, tavuklu gibi farklı tariflerle çok özel bir pirinç pilavı hazırlayabilirsiniz. Mükemmel bir lezzet elde etmek istiyorsanız tereyağ kullanmalısınız. Bunun yanı sıra pirinçleri iyice yıkamalı ve kavurmalısınız. Pilav kısık ateşte ve kapağı açılmadan pişirilmelidir. Baldo pirinç tercih ederek en lezzetli tarifi hazırlayabilirsiniz.

2. Bulgur Pilavı

bulgur pilavı

Bulgur pilavı, pirinç pilavı yerine tercih edebileceğiniz lezzetlerden biri. Salça, patates, havuç gibi malzemelerle sebzeli pilav hazırlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sade ya da erişteli bir pilav da yapabilirsiniz. Bulgur pilavı hızlı bir şekilde pişmesi nedeniyle son derece pratik bir yemektir.

3. Şehriye Çorbası

şehriye çorbası

Şehriye çorbası, taze fasulyeden önce içinizi ısıtacak bir seçenektir. Sıcacık bir şehriye çorbası ile açılışı yaparak midenizi rahatlatabilirsiniz. Çorbanın içerisine nane, karabiber gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Her şeye et eklemeyi alışkanlık haline getirdiyseniz küçük tavuk eti parçalarını şehriye çorbasına dâhil edebilirsiniz.

4. Peynirli Makarna

peynirli makarna

Peynirli makarna, taze fasulyenin yanına giden yemekler arasında yer alır. Peynirli makarna yapmak isteyenler, kendi damak tatlarına uygun şekilde bir peynir tercih edebilir. Peynirin yanında kapya biberi, zeytin, maydanoz gibi malzemeler de kullanılabilir. Bu sayede damaklarda unutulmayacak bir iz bırakılabilir.

5. Biber Dolması

biber dolması

Biber dolması, Türk mutfağının geleneksel tatlarından biri. Pirinç, soğan, sarımsak, salça gibi iç harç malzemeleri ile doldurulan biberlerin ağzı domates ile kapatılır. Dolmaların yarısını geçmeyecek kadar su eklenir ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirilerek pişmeye bırakılır. İç harcında kuş üzümü, baharat gibi malzemeler de kullanabilirsiniz.

6. Fırında Tavuk

fırında tavuk

Fırında tavuk sevilen davet yemeklerinden biridir. Bu yemeği hazırlarken bütün ya da parça tavuk kullanabilirsiniz. Bütün tavuğun üzerine yağ sürebilir ve çıtır çıtır kızarmasını izleyebilirsiniz. Tavuk tek başına olmaz diyorsanız patates, biber soğan gibi malzemeleri tepsiye dizebilirsiniz. Aynı zamanda pirinç  pilavını da tavukla beraber fırında yapabilirsiniz.

7. Kıymalı Mantar Dolması

kıymalı mantar dolması

Kıymalı mantar dolması, özellikle yeni tariflere sofralarında yer vermek isteyenler için idealdir. İri mantarların saplarını temizledikten sonra fırında pişmeye bırakın. Mantarlar yeterince piştikten sonra içerisine kıymalı harç ekleyin ve üzerine kaşar rendeleyin. Daha iyi bir lezzet için salçalı sosu da tepsiye ekleyebilirsiniz.

8. Yayla Çorbası

yayla çorbası

Yayla çorbası özellikle hafif bir başlangıç yapmak isteyenler için ideal bir lezzettir. Yayla çorbasının içerisinde yer alan temel malzemeler; yoğurt, un, yumurtadır. Bu karışıma pirinç ya da yarma da eklenir. Yağda kavrulmuş nane yayla çorbasının olmazsa olmaz malzemesidir.

9. Cacık

cacık

Cacık, taze fasulyenin yanına çok yakışır. Yoğurt, salatalık, nane; cacığın içerisinde kullanabileceğiniz malzemeler arasında yer alır. Süzme yoğurtla çok daha lezzetli bir cacık hazırlayabilirsiniz. Taze fasulyenin yanına giden yemekler ile öğünlerinizi hem sağlıklı hem de lezzetli hale getirebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yumurtalı taze fasulyenin yanında yoğurt tercih edilebilir.

Taze fasulye yaz ve kış aylarında yenilebilir. Ancak yaz aylarında taze toplanmış sebzeler daha sağlıklı olur.

Taze fasulye bağırsakların daha rahat çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığa yol açmaz.

İlgili Yazılar