2021 Ev Dekorasyon Trendlerinde 18 Tavsiye

  • Fikir Mühendisi yazdı.
  • 2 Şubat 2021
  • 323 okunma

Hepimiz yaşadığımız yerin yani evimizin ve iş yaptığımız ofislerimizin şık, bakımlı ve mümkün olduğunca modaya uygun dekore edilmiş olmasını isteriz her zaman, öyle değil mi? 2020 yılını pandemi sebebiyle çoğunlukla evlerimizde ve ofislerimizde geçirdik. Bu sebeple; bu mekânların şıklığına, motive ediciliğine ve zevkimize uygun olmasına daha da çok önem verir olduk. Hatta evde geçirdiğimiz vakitler arttığı için dekorasyonuyla uğraşmaya, yeni düzenlemeler yapmaya ve değiştirmeye de bol bol vaktimiz oldu. 2021 sezonunda yaşam alanlarımızı daha da şıklaştırmak için yeni trendleri ve dekorasyon fikirlerini sizin için derleyelim istedik. Keyifli okumalar dileriz.

1. Yine Doğallık Ön Planda!

Yine Doğallık Ön Planda!

2021 yılının dekorasyon trendleri belli oldu! Doğallık yine ön planda! Yani; yumuşak hatlar, taş, ahşap, bitki vb. gibi doğal malzemeler,  cam ve organik dokular da vazgeçmediklerimizden oldu. Bu sezondaki trendlerle ortaya çıkan değişiklikleri de aşağıda beraber inceleyeceğiz.

2. Evden Çalışma ‘home office’ İhtiyacı Devam Ediyor

Evden Çalışma ‘home office’ İhtiyacı Devam Ediyor

2020’de başlayan bu ihtiyacı karşılayan ev içi çalışma köşeleri, 2021 yılında da geliştirilerek kullanılacak gibi duruyor. Çünkü pek çok kurumsal firma, pandemi dönemi tamamen birse bile çalışanlarının ‘evden çalışma’ sistemiyle iş yapmasına karar verdiklerini açıkladı ve açıklamaya devam ediyor. Bu sistem, beklide artık iş hayatının vazgeçilmez bir çalışma modeline dönüşecek gibi duruyor. Hepimiz evimizin bir köşesini ofisimiz haline getirdik. Durum böyle olunca da; günlük zamanımızı tamamen evlerimizde geçirdiğimiz için ‘ev dekorasyonu’ daha da önem kazandı ve bizi rahatsız eden detaylar daha da gözümüze çarpmaya başladı.Neredeyse ellerimiz sürekli evin, eşyaların, aksesuarların üzerinde..Günlük hayatımızın değişmesiyle beraber, bizler de evlerimizin dekorasyonunu değiştirmeye ve daha rahat nefes alabileceğimiz, mutlu hissedeceğimiz alanlar yaratmaya çalıştık, çalışıyoruz..

3. Küçük Dokunuşlarla Yapılan Değişiklikler ‘in’!

Küçük Dokunuşlarla Yapılan Değişiklikler ‘in’!

Evlerimizde; bizleri daha da yoracak, ekonomik yük yaratacak, günlerce sürecek tadilatlar yerine küçük dokunuşlarla yeni düzenlemeler yapmak, çok daha keyifli ve aynı zamanda ruhumuzu da olumlu yönde etkileyecek bir etkiye sahip! Nasıl mı küçük dokunuşlardan bahsediyoruz? Şöyle ki; değişiklik yapmak istediğiniz alanlar için alacağınız küçük mobilya grupları, ev aksesuarları, belki bir duvar veya odaların renk değişikliği, yine çok popüler olan duvar kâğıtları vb. dokunuşlar, istenilen değişiklik hissini yaratmak için yeterli oluyor. Hatta bazen mevcut eşyaların yerlerini değiştirmek bile, nefes almanızı ve yenilenmiş hissine kavuşmanızı sağlayabiliyor. Özellikle el emeği, göz nuru dediğimiz eşyaları değerlendirmeyi unutmayın! Anneler, büyükanneler tarafından yapılmış kırlentler, örgü örtüler, el işlemeli pikeler, el işi veya örgüsü duvar aksesuarları evinize renk katıyor. Özellikle çeyiz sandıklarını eşeleyin bakalım, kim bilir bu trende uymanızı sağlayacak neler neler bulacaksınız!

4. 2021 Yılında Hangi Renkler Ön Planda Olacak?

2021 Yılında Hangi Renkler Ön Planda Olacak?

2021 yılında dekorasyonda tamamen ‘doğallık’ diyoruz! Tabi ki teknoloji bu kadar hızlı gelişirken, teknolojik dokunuşları da unutmuyoruz! Renklerde genel olarak ‘koyu’ tonlara geri dönüyoruz. Gerek duvarlarda, gerekse mobilyalarımızda ‘retro’ ve ‘vintage’ etkisi hâkim. İkisini beraber kullanabileceğiz. Yılın renk tonları ise; giyim modasında olduğu gibi dekorasyonda da ‘ultimate gri’ ve ‘canlı güneş sarısı’ olarak belirlendi. Sarılar; hardal sarısından limon sarısına kadar geniş bir skala ile hakimiyeti elinde bulunduruyor. Renklerde doğal toprak ve gri tonları kullanılıp, yeşil, sarı, mürdüm gibi diğer doğal renkler canlılık katmak amacıyla detaylarda değerlendirilebilir. Ve tabi ki ‘siyah ve beyaz’ kullanımı da, popülerliğini her sezon olduğu gibi sevenleri için yine korumaya devam ediyor.

5. 2021’in Dekorasyon Trendi ‘Grandmillenial’ Nedir?

2021’in Dekorasyon Trendi ‘Grandmillenial’ Nedir?

Kısaca modern tarzdan sıkılanların, geleneksel tarzlara yönlenmesi olarak değerlendirebiliriz. Ev dekorasyonuna geri dönüş yapan; doğal görünümlü mikro çiçekler, doğallığın baş tacı olan hasır ve kamış mobilyalar,  dedelerden büyükannelerden kalan antikalar, mobilyalarda ve aksesuarlarında saçaklar ve desenli duvar kâğıtları ‘Grandmillennial’ tarzı sayesinde evlerimize hızlı bir giriş yapıyor.

6. Dekorasyonda Minimalist ve Endüstriyel Etkiler Devam Ediyor

Dekorasyonda Minimalist ve Endüstriyel Etkiler Devam Ediyor

Bu yıl tekrar revaçta olan minimalist trendin kaynağı Japon ve İskandinav ülkelerinin ev dekorasyon tarzından geliyor. Daha az sayıda ve işe yarar işlevsel eşyalar, nötr renklerle beraber ferah ve rahat yaşam alanları yaratıyor. Minimalizm’in yanı sıra endüstriyel dekorasyon denilen taş duvar kâğıtları, metal detaylı eşyalar da yine kullanılmaya devam ediyor.

7. 2021’de Salonlarımız ve Oturma Odalarımız Nasıl Olacak?

2021’de Salonlarımız ve Oturma Odalarımız Nasıl Olacak?

Tüm aile beraber vakit geçirdiğimiz, eğlendiğimiz, televizyon izlediğimiz, kutlamalar yaptığımız, belki de en sık kullandığımız alandan bahsediyoruz. Dedik ya bu yıl doğallık ve yumuşak formlar ön planda salonlarımızda ve oturma odalarımızda da! Doğal malzemeler, ‘retro ve vintage’ tarzlarının karışık kullanımı ön planda olacak. Özellikle; büyük motifli, floral yani çiçekli, yeşil bitkili vb desenli duvar kağıtları geri dönen trendler arasında..Kırlentlere, el işi koltuk örtülerine, organik kumaşlara, doğal taşlı dekorasyon malzemelerine, ahşap mobilyalara da bolca yer vereceğiz. Bu dokuyu da metal ve cam objeler ile destekleyebiliriz.

Bohem tarzda salon dekorasyonu için ipuçlarına linkteki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

8. Bu Yıl Salonlarımızda ve Oturma Odalarımızda Hangi Renkleri Kullanmalıyız?

Bu Yıl Salonlarımızda ve Oturma Odalarımızda Hangi Renkleri Kullanmalıyız?

Trendler renklerin koyulaştığını gösteriyor. Pastel ve canlı tonlarla, koyu renklerle açık renklerin bir arada kullanıldığını görüyoruz. Bu sezon ‘zıtlıkların uyumu’ göze çarpıyor. Bir salonda ışığın etkisi de ebetteki çok önemli! Yine gizli ışıklar, lambaderler, şık aplikler popülerliğini koruyor. Doğallık trendini yansıtan; küçük ve büyük yapraklı yeşil bitkiler, yeşillikler ve salon ağaçları da sıklıkla kullanılıyor. Peki ya perdeler? Güneş ışığının evlerin içerisine daha çok girmesi isteniyor. Açık renkler, fon perdeler yine ‘in’, katlamalı store perdeler ve tüllerde sade bir şıklık göze çarpıyor.

9. Geçmişten Günümüze Uzanan Vintage Mobilyalar

Geçmişten Günümüze Uzanan Vintage Mobilyalar

Kıvrımlı, kavisli, yuvarlak ve sarmalayıcı mobilyalar ile Art Deco ve vintage dünyası evlerimizin iç dekorasyonuna da yansıyor. Dedik ya anne baba evleri, hatta büyükanne dede evleri bir gözden geçirilmeli ve vintage mobilyalara el konulmalı derim 😊 İkinci el ürün satan dükkânlara da bir göz atmalı, alacağımız eşyaları cila ve boya ile kolayca kullanılır hale getirebiliriz. Ve geçmiş dönemlerin camelback koltukları da yine geri dönüyor.

10. Maksimalist Mobilyalar Yerini Korumaya Devam Ediyor

Maksimalist Mobilyalar Yerini Korumaya Devam Ediyor

Maksimalizm 2021’de dekorasyonda güçlü etkisini korumaya devam ediyor. Son yıllarda hepimizin salonlarında yerlerini almış olan büyük ve yuvarlak kıvrımlı mobilyalarınızdan sakın vazgeçmeyin. Bu trend güçlü ve cesur renklerle kullanılmaya devam ediyor.

11. Çok Amaçlı Mobilyalar ve Doğal Malzemelerle Yaratılan Samimi Alanlar

Çok Amaçlı Mobilyalar ve Doğal Malzemelerle Yaratılan Samimi Alanlar

70’lerin çok amaçlı kullanılan mobilyaları; tabureli sehpalar, sandıklı puflar, tek kişilik yataklı okuma koltukları vb. her türlüsü yine popüler! Doğal malzemeler deyince de; ahşaplar, örme rattan mobilyalar, mermerler ve hatta eskiden sadece balkonlarda ve bahçelerde kullandığımız, rattan askılı salıncakları da oturma odası veya salonlarımıza alabiliriz. Sadece dekoratif ürünler kullanarak, büyük değişiklikler yapmadan da evinize doğal dokunuşlar yapabilirsiniz.

12. 2021’de Mutfaklarımızda Hangi ‘in’ Değişiklikleri Yapabiliriz?

2021’de Mutfaklarımızda Hangi ‘in’ Değişiklikleri Yapabiliriz?

Geçen yıldan itibaren, daha çok yemek yapar ve mutfaklarımızda ailecek daha çok vakit geçirir olduk. Mutfaklarımızın dekorasyonunda da doğal malzemeler ön planda! Tabi ki yine ahşap, mermer ve taş gruplarının yanı sıra metal ve cam malzemeleri kullanarak, retro ve doğal formaları karışık kullanmalıyız. Peki ya renkler!? Mutfaklarda beyaz, gri ve tonları, toprak tonları yine sıkça kullanılacak renkler arasında olacak. Ayrıca koyu renkler mutfaklarımıza doğru da hızla geliyor, örneğin koyu renkli dolaplarınız var ise sakın vazgeçmeyin!

13. 2021’de Banyolarımız Nasıl Değişebilir?

2021’de Banyolarımız Nasıl Değişebilir?

Bu sezon koyu renkler, banyolarımıza da hakim olmaya başlayacak. Ve doğalı en çok yansıtan malzemeler olan cam, ahşap ve doğal taşlı aksesuarları kullanabiliriz. Özellikle lavabo bölümlerinde kullanabileceğimiz apliklerle de şık bir ışıklandırma sağlayabiliriz. Eğer banyolarınız büyük ise veya müsait bir duvarı var ise tekrar trend olan desenli duvar kağıtları ile renklendirebilirsiniz. Diğer bir yenilik ise fayanslarımızın boyutlarıyla ilgili olacak. Evimizin her yerinde kullanılan fayansların ölçüleri büyüyor ve genişliyorlar. Bu yıl dekorasyonda büyük fayanslar moda!

14. Yatak Odalarımız 2021’de Nasıl Görünüyor?

Yatak Odalarımız 2021’de Nasıl Görünüyor?

Eğer yatak odanız yeterli büyüklükte ise; daybed ve berjer kullanımıyla yatak takımlarımızı desteklemek bu yılın geçerli trendlerinden biri. Odanız çok büyük olmasa bile; yatağınızın ucuna konabilecek puflar, yatak odası dekorasyonunuza hareket katacaktır. Genel trende uygun olarak, yatak odalarında da doğal formlar, yuvarlak hatlar, ahşap, cam gibi doğal malzemeler karşımıza çıkıyor. Sıcak renklerin kullanıldığı duvar kâğıtları, duvarlarda lambriler, yine aplikler, abajurlar ve gizli aydınlatmalar kullanılabilir.

Bohem tarzda yatak odası dekorasyon fikirlerini linkteki yazımızdan inceleyebilirsiniz.

15. Bol Bol Bitki Kullanımıyla Evinizi Huzura Kavuşturun

Bol Bol Bitki Kullanımıyla Evinizi Huzura Kavuşturun

Geçen yıllarda evlerimizde bitkilerimiz için özel alanlar yaratmaya çalıştık. 2021 trendlerinde ise bitkilerimiz için daha dikkat çekici alanlar ve özel dekorasyonlar yaratıyoruz. Çiçeklerin salonda yerleştirilebileceği özel standlar gibi düşünebilirsiniz. Kullanacağınız saksılarda da doğallığı destekleyecek cam ve ahşap saksılar kullanabilirsiniz.

16. Doğanın İzleri ve Soyut Yüzler Duvarlarımızda

Doğanın İzleri ve Soyut Yüzler Duvarlarımızda

2021'de duvarlarımıza da yansıyacak çok farklı trendler var; büyük çiçek desenli duvar kâğıtları, dokulu duvarlar, tropikal bitki ve hayvan desenli duvar kağıtları ve soyut tablolar.. Ayrıca soyut yüz resimleri, rengarenk grafitiler, doğru duydunuz şehirlerin sokak duvarlarındaki grafitiler de artık evler içine giriyor. Duvar kâğıtlarında, Çin sanatını yansıtan motiflerin kullanılmış olanlarını da kullanmak evinizin dekorasyonuna hem farklılık katıp, hem de evinizin yeni trendlere uygun olarak yenilenmesini sağlayabilir. Ayrıca ev dekorasyonunda deniz teması da çok popüler, denizin lacivert ve mavisi, kum rengi, deniz taşları ve yıldızları vb. dekoratif eşyaları ahşapla birleştirip kullanabilirsiniz. Ve bir de pembe tonları var, evlerinizin dekorasyonunda kullanıp, samimi alanlar yaratabilirsiniz.

17. Duvar Dokumaları, Kâğıt Lambalar ve 80’lerin Stil Renkleri

Duvar Dokumaları, Kâğıt Lambalar ve 80’lerin Stil Renkleri

Bu yılın diğer bir yükselen trendi ise duvar dokumaları yani askılı dokuma perdeler, makrome duvar askıları, el dokuması duvar halıları vb. aksesuarlar zirveye tırmanıyor. Yine Çin ve Japon esintili kağıt lambalar da çok moda olacak, bu lambalarla odalarınıza farklı bir hava katabilirsiniz. Ve örneğin 80’lerin dekoratif objelerinde, vazo, tabak, kül tablası, şekerlik vb. kullanılan ‘açık yeşil’ rengi de giderek popüler olacak.

Makrome duvar süsü örneklerini incelemek isterseniz linke tıklamanız yeterli!

18. Geçmişten Kalan Aile Evi Eşyalarını Değerlendirin

Geçmişten Kalan Aile Evi Eşyalarını Değerlendirin

Eğer evinizde geçmişten gelen şu mobilyalar ve aksesuarlar var ise; size tavsiyemiz, bu parçaları hemen yeniden ev dekorasyonunuza dahil etmenizdir. Üst üste kullanılacak halılar, dokuma duvar süsleri, duvarlara asılacak hasır sepetler, desenli duvar kağıtları, kabarık ve Osmanlı desenli örtüler veya döşemelik kumaşlar, her türlü bakır ve bakır renkli aksesuar, duvarlara monte edilecek açık raflar, çerçevelerden oluşan bir duvar galerisi, zıt renkli mobilyalar, tüllü ve renkli dekoratif perdeler..

En mutlu olduğumuz yerler yani evlerimiz; daha şık, daha keyifli ve daha rahat yaşanabilen alanlar olsun diye 2021 yeni dekorasyon trendlerini sizlerle paylaşalım istedik. Evlerinizde yapacağınız değişikliklerin sizlere mutluluk olarak dönmesini dileriz.

Sıkça Sorulan Sorular

Doğallık yine ön planda olacak; yumuşak hatlar, taş, ahşap, bitki vb. gibi doğal malzemeler, cam ve organik dokular ilk aklımıza gelenler. Retro ve vintage mobilyalar da beraber kullanılabilir.

Renklerde genel olarak ‘koyu’ tonlara geri dönüyoruz. Yılın renk tonları ise; giyim modasında olduğu gibi dekorasyonda da ‘ultimate gri’ ve ‘canlı güneş sarısı’ olarak belirlendi. Sarılar; hardal sarısından limon sarısına kadar geniş bir skala ile hakimiyeti elinde bulunduruyor. Renklerde doğal toprak ve gri tonları kullanılıp, yeşil, sarı, mürdüm gibi diğer doğal renkler canlılık katmak amacıyla detaylarda değerlendirilebilir. Ve tabi ki ‘siyah ve beyaz’ kullanımı da, popülerliğini her sezon olduğu gibi sevenleri için yine korumaya devam ediyor.

İlgili Yazılar