Bursakart Bakiye Sorgulama, Öğrenme, Yükleme

  • Tugba yazdı.
  • 22 Mart 2023
  • 252 okunma

Bursakart bakiye sorgulama, öğrenme, yükleme işlemleri online olarak yapılabilir. Böylece şehir içi ulaşımınızda bir aksama meydana gelmeden istediğiniz yere gidebilirsiniz. Gerekli şartları sağlamanız halinde indirimli ve ücretsiz Bursakart kullanabilirsiniz. Kısa sürede başvuru yapılması ve başvurunun sonuçlanması sayesinde indirimlerden kolayca yararlanabilirsiniz. Bursakart bakiye sorgulama, öğrenme, yükleme işlemlerini yaptıktan sonra kartınızı farklı alanlarda da kullanabilirsiniz. Bursakart otobüslerin yanı sıra metro ve tramvaylarda kullanılır. Aynı zamanda Soğanlı Hayvanat Bahçesi'ne giriş için de bu karttan yararlanabilirsiniz.

Bursakart Nedir?

Bursakart Nedir?

Bursakart, ulaşım ve farklı kullanım alanları olan bir şehir kartıdır. Bu kartı kullanarak Bursa'da toplu taşıma araçlarının hepsinden yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda Soğanlı Hayvanat Bahçesi ziyaretlerinizde de bu kartı kullanma şansınız vardır. Bursakart almak için kart ofislerine başvurabilirsiniz. Bunun yanı sıra Bursaray istasyonlarında da satış noktaları vardır. Kişiye özel kart almak istediğiniz takdirde kart ofislerine başvuru yapmanız gerekir. Başvuru yapabileceğiniz kart merkezleri şunlardır:

  • Şehreküstü
  • Arabayatağı
  • Hamitler
  • Mustafakemalpaşa
  • Gemlik
  • Uludağ Üniversitesi

Normal kart satın almak için herhangi bir belge ibraz etmeniz gerekmez. Ancak kişiselleştirilmiş kartları alabilmek için bazı belgelere ihtiyaç vardır. İndirimli kartlardan öğrenci ve öğretmenler yararlanabilir. Aynı zamanda 60 yaş üzerindekiler için de böyle bir kullanım hakkı vardır. Ücretsiz kartlar ise engelliler, milli sporcular, şehit yakınları, gaziler tarafından kullanılabilir. Sarı basın kartı olanlar ve sahil güvenlikte çalışanlar da ücretsiz kullanım hakkından yararlanabilir.

Öğrenci, tam ve indirimli kartların yanı sıra abonman kullanımı da Bursakart kapsamında mümkündür. Abonman kartlara toplu yükleme yapılır ve sürekli yükleme zahmeti olmadan kullanım şansı elde edilir. Abonmanlara 60, 90 ya da 110 olacak şekilde yükleme yapılabilir.

Bursakart Çeşitleri Nelerdir?

Bursakart Çeşitleri Nelerdir?

Bursakart çeşitleri arasında farklı meslek, yaş gruplarına ve çeşitli statülere özel tanımlanan kartlar vardır. Gerekli şartları sağlayanlar, indirimli ya da ücretsiz olarak kullanılan kartlardan satın alabilir. Bu kartların satın alınması için seyahat kartları ofislerine başvurulur. Bursa'nın pek çok yerinde bu ofisler mevcuttur.

Öğrenci Kartı

Öğrenci kartı almak isteyenlerin kimlik belgesi ile başvuru yapması gerekir. Başvuru sırasında yanınızda vesikalık fotoğraf da bulunmalıdır. Fotoğrafın yeni tarihli olması kolay tanınmanız açısından önemlidir. Bursa Büyükşehir Belediyesi, açık öğretimde okuyan öğrencilerden SGK kayıt belgesi ister. Eğer öğrenci üniversitede eğitim görüyorsa öğrenci belgesini de başvuru sırasında yetkililere göstermesi gerekir. Mesleki eğitim merkezlerinde okuyan öğrenciler ve olgunlaştırma enstitüsünde eğitim görenler, yaş şartı kapsamında öğrenci kartı kullanımından yararlanabilir. Bu öğrenciler için 27 yaşından büyük olmama şartı vardır.

Öğretmen Kartı

Öğretmen kartı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çalışan öğretmenlere kullandırılan bir karttır. Bu kartı kullanmak isteyen öğretmenler, kimlik belgesi ve bir adet fotoğrafla başvurularını gerçekleştirebilir. Kişilerin öğretmen olarak görev yapıp yapmadığı internet üzerinden sorgulanır. Akademik personel olarak görev yapanlar görev yeri belgesi ve personel kartları ile öğretmen kartı kullanımı için başvurabilir. Ücretli, sözleşmeli gibi farklı kategorilerdeki öğretmenlerden ekstra belgeler istenir.

60 Yaş Üstü Kart

60 yaş üstü karttan yararlanmak için fotoğraf ve kimlik ile başvuru yapılması gerekir. Fotoğrafın en fazla altı aylık olması gerekir.

Ücretsiz Bursakart

Ücretsiz Bursakart, gaziler ve yakınları tarafından kullanılabilir. Aynı zamanda şehit yakınları ve milli sporcu unvanına sahip olanlar da bu kartı kullanma hakkına sahiptir. Gaziler, gazi ve şehit yakınları kendilerine bakanlık tarafından verilen kimlik kartını ibraz ederek ücretsiz Bursakart alabilir. Başvuru sırasında fotoğraf ve nüfus cüzdanı da gösterilmelidir.

Bursakart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bursakart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bursakart bakiye sorgulama işlemi, bursakart.com.tr adresinden yapılabilir. Bursakart bakiye sorgulama, öğrenme, yükleme işlemlerinin online olarak yapılması sayesinde kartınız hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bursakart internet sitesine giriş yaptıktan sonra "Kendi Kartım" kısmından sisteme kayıtlı kişisel kartlarınızı görebilirsiniz. Bu kısımda üyelik oluşturarak kartınızı sisteme ekleyebilir ve her defasında kart numarası girmek zorunda kalmadan sorgulama yapabilirsiniz.

2023/03/post-1679071423-5381-bursakart-uyelk.webp

Yukarıdaki ekrandan üye girişi yaparak ya da üyelik işlemlerini tamamlayarak kendi sisteminizi oluşturabilirsiniz.

2023/03/post-1679070877-9762-bursakart-1.webp

"Diğer Kart İşlemleri" kısmından ise seri numarası üzerinden kartınızla ilgili bilgilere erişebilirsiniz.

"Diğer Kart İşlemleri" kısmından online dolum, online vize ve abonman yükleme işlemleri yapılır. Online dolum miktarı en az 10 TL olabilir. Üst sınırı ise "Diğer" kısmından belirleyebilirsiniz. Dolum için gerekli bilgiler şunlardır:

  • Bursakart seri numarası
  • Yükleyenin adı soyadı
  • Yükleyenin cep telefonu

Bursakart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Online vize kısmında seri numarası kullanarak sorgulama yapılabilir.

Bursakart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

"Aylık abonman yükle" kısmında da seri numarası ile sorgulama yapıp yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. "Kendi Kartım" kısmından üyelik işlemlerini gerçekleştirerek kişiselleştirilmiş kartlarınız ile ilgili işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. "Üye Ol" kısmında ad, soyad, e-posta, telefon ve şifre bilgileri istenir.

Bursakart Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

Bursakart Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

Bursakart bakiye yükleme işlemleri için bursakart.com.tr adresine girebilirsiniz. Bu adreste seri numarası girerek yükleme tutarını belirleyebilirsiniz. Yüklemelerinizi abonman için de yapma olanağınız vardır. Bakiye yükleme işlemlerini dilerseniz yükleme noktalarından gerçekleştirebilirsiniz. Bakiye sorgulama neticesinde ne kadar yükleme yapmanız gerektiğini öğrenirsiniz.

Sık sık toplu taşıma kullananların sorgulama işlemini düzenli olarak yapmasında fayda vardır. Bu sayede bakiye yetersizliği sebebiyle sıkıntı yaşamazsınız. Bakiye yükleme işlemini online kanaldan yaparak ihtiyacınız olan kullanım miktarına kolayca ulaşabilirsiniz.

Bursakart Online Vize Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bursakart online vize sorgulama işlemi, bursakart.com.tr adresi üzerinden yapılabilir. Online vize sorgulama işlemi ile vizesi biten kartları yenileyebilir; indirimli ya da ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Öğrenci kartlarında vizeler senelik olarak yapılır. Online işlemlerin avantajlarından yararlanmak için yeni Bursakart almanız gerekir. Yeni Bursakart'ların üzerinde temassız logosu bulunur.

Bursakart Aylık Abonman Nasıl Yüklenir?

Bursakart aylık abonman yükleme işlemleri, Bursakart internet sitesinden gerçekleştirilir. Yükleme için abonman kart numarası girmeniz gerekir. Ardından yükleme aşamasına geçebilirsiniz. Üye girişi yaparak bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde kart hareketlerini de takip edebilirsiniz.

Bursakart internet sitesinden uzun ya da kısa hat bilet de alınabilir. Bu biletleri alabilmek için işlem yapan kişinin cep telefon numarası girilmelidir. Aynı zamanda e-posta adresini de ekranda ilgili kısma girmeniz gerekir. Ardından kredi kartı sahibinin ad ve soyad bilgilerini, kredi kartı numarasını girmelisiniz. Son olarak kredi karttı son kullanma tarihini ve CVV kodunu yazmanız gerekir.

Bursakart Biniş Ücretleri Ne Kadardır?

Bursakart biniş ücretleri kart türüne göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda uzak mesafe yerlerde de ücretler fazladır. Biniş ücretleri yıllara göre değişebilir. Ulaşım maliyetlerindeki artışa bağlı olarak ücretlerde de artış yapılır. Biniş ücretlerini öğrendikten sonra kartınıza yükleme yapmak, her zaman daha mantıklıdır. Böylece kaç kere toplu taşıma araçlarınızı kullanabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Bursakart Mobil Uygulaması Var mı?

Bursakart mobil uygulaması vardır. Mobil uygulama sayesinde yükleme, sorgulama gibi internet sitesinden yapabileceğiniz tüm işlemleri uygulama üzerinden de yapabilirsiniz. "Kendi Kartım" kısmından kişiselleştirilmiş kartlarınızı sisteme kaydedebilirsiniz. Uygulamayı telefonunuza yüklemek, otobüs saatlerini takip etmek ve ilgili sefere kolayca ulaşmak açısından da faydalıdır. Uygulama üzerinden dolum merkezlerinin nerede olduğunu görebilirsiniz. Bursakart bakiye sorgulama, öğrenme, yükleme işlemleri için mobil uygulamayı kullanmak, size ciddi anlamda kolaylık sağlar. Böylece toplu taşıma araçlarından yararlanmak daha kolay hale gelir.

Sıkça Sorulan Sorular

Kişiselleştirilmiş kartlar için nüfus cüzdanı, fotoğraf ve istenen diğer belgelerle başvuru yapmalısınız.

Bursakart'ın geçerli olduğu yerler toplu taşıma araçlarıdır.

Bursakart dolum Bursakart internet sitesinden yapılabilir.

İlgili Yazılar